Санаторій ім. Пирогова відкрився ще в XIX столітті, а 27 червня відсвяткував свій 185 день народження. На честь свята було проведено масштабний захід за підтримки партнерів. На спартакіаді «Сильні духом» провели велику кількість стартів, серед них велогонки, гонки на колясках, настільний теніс та багато іншого. Але особливо гостям свята сподобався старт «Стрілок» — свої сили пробували не тільки відпочиваючі санаторію, а й їхні родичі, діти.
Для спінальних пацієнтів були проведені такі ігри як «Бочча» і «Новус». На кожній локації працювали професійні спортсмени або інструктори. Їх обов’язком було стежити за тим, щоб захід пройшов правильно і не виникало ніяких проблем.

Перед початком свята пройшла злива, але це ніяк не зіпсувало атмосферу і настрій гостей. Через 20 хвилин хмари розійшлися і почалися перші змагання — велогонки і гонки на візках з перешкодами. По закінченню спартакіади учасників чекало нагородження. 30 переможців отримали кубки та медалі. Також в якості частування на заході гостям пропонували морозиво «Рудь» та відому всім мінеральну воду «Куяльник». Але цвяхом програми був величезний і смачний торт. На спартакіаді була організована і дитяча програма — ростові ляльки, аквагрим і твістінг-шоу не залишили нікого з маленьких гостей байдужими.

О 19:00 розпочався концерт у Палаці Культури, який відвідало понад 800 осіб. Виступ групи «Слов’яни» дуже порадував гостей середнього і старшого віку. А програма команди Ліги сміху «Стоянівка» викликала захват у молодого покоління. Відвідувачі голосно аплодували і навіть знімали концерт на відео. В цілому спартакіада ​​пройшла дуже добре. Організатори сподіваються, що захід змінить ставлення до людей з обмеженими можливостями і громадськість замислиться над тим, як їм допомогти і полегшити життя.